Zelené cestoviny s detoxikančným účinkom
Tento výživný recept na zelené cestoviny je plný ingrediencií s detoxikačným účinkom. Teraz sa teda môžete pripraviť na leto bez toho, aby ste sa vzdali chuti a pocitu svojho obľúbeného jedla – cestovín.
Pokrm je bohatý na vlákninu, zdravé tuky a vitamíny A, C a K, takže pokožka aj chuťové poháriky sa vám za túto lahodnú večeru poďakujú.
Ingrediencie
- 250 gramov cuketových rezancov (môžete si ich vyrobiť sami pomocou špiralizéra alebo škrabky) - môžete použiť aj bežné cestoviny!
- 75 gramov mrazeného hrášku
- 10 nakrájaných stoniek špargle
- Cesnak alebo šalotka podľa chuti
Omáčka
60 gramov strúhaného parmezánu (trochu si odložte na servírovanie)
2 hrste špenátu
čerstvý koriander (trochu si odložte na servírovanie)
1 zrelé avokádo
1 lyžica citrónovej šťavy
1 polievková lyžica sušeného droždia
1 lyžica olivového oleja
120 ml mlieka podľa výberu (výborné sú orechové mlieka!)
1 polievková lyžica miso pasty (miesto toho môžete do mlieka primiešať aj kocku zeleninového bujónu)
Príprava
Všetky ingrediencie na omáčku dajte do mixéra a rozmixujte do krémova. Zohrejte panvicu na strednom ohni, pridajte olivový olej a cesnak a opečte nakrájanú špargľu do mäkka. Pridajte cesnak alebo šalotku, potom hrášok a nakoniec omáčku. Nechajte všetko zohriať, pridajte cuketové rezance alebo uvarené cestoviny a jedlo je pripravené na servírovanie!
Pred servírovaním posypte čerstvým koriandrom a strúhaným parmezánom.
TIP: Ostali vám zvyšky na obed? Uložte ich do chladničky. Na druhý deň vložte cestoviny do zapekacej misy a vrch polejte troškou mlieka, posypte vrstvou strúhanky a olivovým alebo kokosovým olejom. Zohrejte rúru na 250 stupňov Celzia a dajte zapiecť asi na 8 minút alebo kým sa strúhanka neopečie (podľa chuti).
Dobrú chuť!