OSL_CAULIFLOWER_W-Article_1140x600_FI.jpg

SKRÁŠĽUJÚCA KARFIOLOVÁ POLIEVKA

Karfiol obsahuje mnoho rôznych vitamínov a minerálov, ktoré posilňujú vaše zdravie vo vnútri aj navonok.

Použite túto silnú zeleninu v rýchlom a jednoduchom recepte na karfiolovú polievku, ktorá vás počas zimných večerov zahreje a udrží v dobrej kondícii. 

Ingrediencie: 

  • 1 karfiol
  • 1/3 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 šálka (240 ml) kokosového mlieka (podľa požadovanej konzistencie pridajte viac alebo menej)
  • 1 šálka (240 ml) zeleninového vývaru
  • 1 polievková lyžica umami prášku alebo miso pasta
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 4 balenia kolagénu The Solution 
  • Hrsť krutónov (nepovinné)
  • Pažítka na ozdobu (nepovinné)   

Postup: 

Predhrejte rúru na 180 stupňov. Na plech rozprestrite ružičky karfiolu, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a pečte asi 15 minút. Podľa svojich preferencií ich môžete nechať viac alebo menej opečené. Aby mal karfiol na konci peknú bielu farbu, nepečte ho dlhšie ako 15 minút.

Medzitým na masle alebo olivovom oleji na strednom plameni osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak.

Pridajte 1 šálku prevarenej vody a vmiešajte kocku zeleninového vývaru.

Keď sú karfiol, cibuľa a vývar hotové, nechajte ich mierne vychladnúť a potom ich vložte do mixéra so šálkou kokosového mlieka. Pridávajte ďalšie mlieko, kým polievka nezíska požadovanú konzistenciu. Rozmixujte do hladka.

Pridajte kolagén a umami prášok (alebo miso pastu) a znova rozmixujte. Vráťte polievku späť na sporák, aby sa znova prehriala.

Podávajte s pažítkou, trochou olivového oleja a prípadne krutónmi.