OSL_Article_4_heart_salad_1140x600_0622_NL.jpg

Recept: Grilovaný baby rímsky šalát s pistáciami

V mnohých krajinách je august posledným letným mesiacom, keď sa vaše prázdniny možno skončili, no letná nálada je stále vo vzduchu a veľa ľudí trávi večery a víkendy stretnutiami s priateľmi vonku. Grilovanie je skvelým doplnkom k týmto stretnutiam a môže byť celkom zdravé, ak grilujete zeleninu a nejaké chudé mäso. Tento recept na grilovaný baby rímsky šalát môže byť skvelou prílohou alebo predjedlom pri grilovaní. Ale na to, aby bol chutný, nie je potrebný gril!

Ingrediencie 
(4 porcie)

  • 4 mini rímske šaláty, umyté a vertikálne rozdelené na polovicu
  • 200 g masla (radi používame 100 g cesnakového masla a 100 g petržlenového masla ) Na to dobre poslúži aj rastlinné maslo pre trochu ľahšiu konzistenciu!
  • 100 g pistácií (nelúpaných)
  • 1 žĺtok
  • olivový olej
  • 1 citrón
  • 100 g zmiešaných byliniek (pažítka, kôpor, petržlenová vňať atď.)
  • Soľ a korenie

Príprava


Odstráňte vonkajšie listy z hláv šalátu. Vo veľkej panvici rozpustite maslo a listy opečte na masle asi jednu minútu. Roztopené maslo a listy a všetky ostatné ingrediencie okrem baby šalátu nalejte do mixéra a mixujte, kým nezískate krémovú konzistenciu.

Smažte baby šalát na strednom ohni, kým nebudú mať svetlohnedú kôrku. Môžete to urobiť na tej istej panvici, na ktorej ste robili prvé listy, alebo použite gril, ak to pridávate do svojich grilovaných receptov!
Baby šaláty podávajte s pistáciovým dresingom pokvapkaným navrchu. Ak chcete, rozdrvte ďalšie pistácie na chrumkavú ozdobu!

Dobrú chuť!