Plnené stredozemné papriky
Už viete, že tím Oslo Skin Lab miluje potraviny plné antioxidantov a vitamínu C. Tento lahodný recept obsahuje oboje a je ideálnym variantom ako na obed, tak na večeru.
Čokoľvek posypané trochou syra a semienkami alebo orechmi sa pre našu zakladateľku Ceciliu stáva skvelým jedlom. Súhlasíte s ňou?
Vyskúšajte tento recept a podeľte sa s nami o svoje jedlo na Instagrame! Označte profil @osloskinlab_slovakia.
Ingrediencie:
- 2 veľké červené papriky
- 200 g zaváraného cíceru alebo vareného
- 1 lyžička údenej papriky
- 1 lyžička kajenského korenia
- ½ lyžičky oregana
- ½ lyžičky cibuľového prášku
- 2 lyžice olivového oleja
- Hrsť cherry paradajok
- Hrsť olív
- Hrsť rukoly
- Feta syr
- Slunečnicové semienka
- Tzatziki
Postup:
- Papriku pozdĺžne rozkrojte a potrite po oboch stranách olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
- Cícer zlejte a opláchnite. Zmiešajte s 1 lyžicou olivového oleja, ostatným korením a bylinkami. Dobre premiešajte, aby sa cícer prísadami dobre obalil.
- Plech vyložte papierom na pečenie a cícer a polovičky paprík pečte po dobu 20 minút pri teplote 210 stupňov Celzia.
- Olivy a cherry paradajky nakrájajte na malé kúsky a zmiešajte s rukolou a upečeným cícerom.
- Polovice paprík naplňte cícerovou zmesou, tzatziki a feta syrom a navrch posypte lúpané slnečnicové semienka pre trochu chrumkavosti.
TIP: Podávate plnené papriky na večeru? Pripravte si cícer navyše a na druhý deň ho použite do pita chleba na obed! Môžete použiť zvyšky príloh, ako sú cherry paradajky a olivy alebo využiť zvyšky zeleniny a pridať napríklad uhorku, cibuľu alebo reďkovku.