OSL_Bell-pepper_W-Article_1140x600.jpg

Plnené stredozemné papriky

Už viete, že tím Oslo Skin Lab miluje potraviny plné antioxidantov a vitamínu C. Tento lahodný recept obsahuje oboje a je ideálnym variantom ako na obed, tak na večeru.

Čokoľvek posypané trochou syra a semienkami alebo orechmi sa pre našu zakladateľku Ceciliu stáva skvelým jedlom. Súhlasíte s ňou?
Vyskúšajte tento recept a podeľte sa s nami o svoje jedlo na Instagrame! Označte profil @osloskinlab_slovakia.

  Ingrediencie: 

  •  2 veľké červené papriky
  • 200 g zaváraného cíceru alebo vareného
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1 lyžička kajenského korenia
  • ½ lyžičky oregana
  • ½ lyžičky cibuľového prášku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Hrsť cherry paradajok
  • Hrsť olív  
  • Hrsť rukoly   
  • Feta syr 
  • Slunečnicové semienka
  • Tzatziki 

 Postup: 

  1.  Papriku pozdĺžne rozkrojte a potrite po oboch stranách olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
  2. Cícer zlejte a opláchnite. Zmiešajte s 1 lyžicou olivového oleja, ostatným korením a bylinkami. Dobre premiešajte, aby sa cícer prísadami dobre obalil.
  3. Plech vyložte papierom na pečenie a cícer a polovičky paprík pečte po dobu 20 minút pri teplote 210 stupňov Celzia.
  4. Olivy a cherry paradajky nakrájajte na malé kúsky a zmiešajte s rukolou a upečeným cícerom.
  5. Polovice paprík naplňte cícerovou zmesou, tzatziki a feta syrom a navrch posypte lúpané slnečnicové semienka pre trochu chrumkavosti.

TIP: Podávate plnené papriky na večeru? Pripravte si cícer navyše a na druhý deň ho použite do pita chleba na obed! Môžete použiť zvyšky príloh, ako sú cherry paradajky a olivy alebo využiť zvyšky zeleniny a pridať napríklad uhorku, cibuľu alebo reďkovku.