RS1589_TurmericHashBrowns_13175_W-Article_1140x600.jpg

KURKUMOVÉ ZEMIAKOVÉ PLACKY

Povráva sa, že kurkuma je skvelý protizápalový zázrak, ktorý dokonca prináša určité výhody aj vašim kĺbom a celkovému zdraviu. Ruku do ohňa za to nedáme, no jedným sme si istí, a to že kurkuma je skvelé korenie v kombinácii s takmer akoukoľvek zeleninou. My osobne ju milujeme v raňajkových zemiakových plackách! Tieto raňajky s vysokým obsahom sacharidov sú skvelé na to, aby ste sa počas dlhého pracovného dňa cítili sýti, a čo je najlepšie, môžete ich pripraviť v mnohých variáciách, takže vás nikdy neomrzia.

Ingrediencie na 12 kusov malých placiek:

  • 1 cibuľa
  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • štipka soli, čierneho korenia a sušeného kôpru pre chuť
  • ½ čajovej lyžičky kurkumy

Tip: pridajte na vrch vajíčko

Postup:
Cibuľu a zemiaky nastrúhame a vypracujeme z nich „cesto”.  Pridáme kurkumu, soľ, čierne korenie a kôpor. 
Vytvorte malé „placky" a smažte ich na olivovom oleji, kým nie sú chrumkavé, hnedé a kým sa voda neodparí. Z každej strany cca 5 - 10 minút.

Ak chcete, pridajte na vrch volské oko alebo čerstvú zeleninu, bylinky či pálivú omáčku!

TIP: Pripravte si dvojitú porciu týchto zemiakových placiek a časť si odložte do chladničky na zajtrajšie raňajky. Placky môžete rýchlo ohriať na miernom ohni po dobu 2-5 minút a doplniť ich čerstvým volským okom.

Dobrú chuť!