KURKUMOVÉ ZEMIAKOVÉ PLACKY
Povráva sa, že kurkuma je skvelý protizápalový zázrak, ktorý dokonca prináša určité výhody aj vašim kĺbom a celkovému zdraviu. Ruku do ohňa za to nedáme, no jedným sme si istí, a to že kurkuma je skvelé korenie v kombinácii s takmer akoukoľvek zeleninou. My osobne ju milujeme v raňajkových zemiakových plackách! Tieto raňajky s vysokým obsahom sacharidov sú skvelé na to, aby ste sa počas dlhého pracovného dňa cítili sýti, a čo je najlepšie, môžete ich pripraviť v mnohých variáciách, takže vás nikdy neomrzia.
Ingrediencie na 12 kusov malých placiek:
- 1 cibuľa
- 5 stredne veľkých zemiakov
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- štipka soli, čierneho korenia a sušeného kôpru pre chuť
- ½ čajovej lyžičky kurkumy
Tip: pridajte na vrch vajíčko
Postup:
Cibuľu a zemiaky nastrúhame a vypracujeme z nich „cesto”. Pridáme kurkumu, soľ, čierne korenie a kôpor.
Vytvorte malé „placky" a smažte ich na olivovom oleji, kým nie sú chrumkavé, hnedé a kým sa voda neodparí. Z každej strany cca 5 - 10 minút.
Ak chcete, pridajte na vrch volské oko alebo čerstvú zeleninu, bylinky či pálivú omáčku!
TIP: Pripravte si dvojitú porciu týchto zemiakových placiek a časť si odložte do chladničky na zajtrajšie raňajky. Placky môžete rýchlo ohriať na miernom ohni po dobu 2-5 minút a doplniť ich čerstvým volským okom.
Dobrú chuť!