OSL_Collage1_W-Article_1140x600_0322.jpg

Tip Oslo Skin Lab na týždenné menu

V Oslo Skin Lab si potrpíme na potraviny vhodné pre pokožku a radi hlásame výhody stravy šetrnej k pleti, kedykoľvek je to možné. Vieme však tiež, aké jednoduché je o tom hovoriť, ale aké ťažšie môže byť s tým niečo urobiť.

Zvládať nabitý program, a zároveň dávať pozor na to, aby vaša strava bola vyvážená z hľadiska makroživín, ovocia a zeleniny, môže byť niekedy zložité. Preto sme pre Vás zostavili tento týždenný jedálniček, ktorý vám, ako dúfame, pomôže vyvážiť všetky vyššie uvedené faktory, pričom využijete všetky zvyšné potraviny a zároveň ochutnáte nové recepty a získate množstvo skvelých živín pre žiarivú a zdravú pleť! 

PONDELOK

Raňajky:  Chia džem s jogurtom

  • Chia semienka majú vysoký obsah antioxidantov, ktoré chránia pred voľnými radikálmi a oxidačným stresom, a vlákniny.

Obed:  Toast s avokádom a sezamovými semienkami, toast s tuniakom a šalát s cherry paradajkami, avokádom a zálievkou.

  • Avokádo je zdrojom biotínu, ktorý pomáha udržovať normálny stav pokožky, a tiež vitamínu C a E, ktoré pomáhajú predchádzať oxidačnému stresu. Tuniak je zdrojom vitamínu D, ktorý udržuje normálnu funkciu imunitného systému, a obsahuje aj vitamíny B12 a B6 a je zdrojom bielkovín pre vyváženú stravu.

Večera:  Karfiolová polievka 

  • Karfiol je zdrojom vitamínu C.

 UTOROK 

Raňajky:  Džem z chia semienok s ovsenými vločkami

Obed:  Karfiolová polievka a polovica sendviča s grilovaným syrom, paradajkami a pestom.

  • Zatiaľ čo karfiol je dobrým zdrojom živín a porcií zeleniny, grilovaný syr vám pomôže zasýtiť sa a zvládnuť zvyšok dňa, pretože ponúka vyváženosť bielkovín, tukov a sacharidov.

Večera: Plnené papriky 

  • Papriky majú vysoký obsah antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred oxidačným stresom. Cícer má vysoký obsah vlákniny, horčíka a je zdrojom vegánskych bielkovín.

 STREDA 

Raňajky:  Praženica s toastom a porciou lesného ovocia

  • Tieto raňajky sú skvelým spôsobom, ako sa zasýtiť na celý deň, pretože poskytuje vyvážený pomer bielkovín, sacharidov a tukov. A bobuľové ovocie vám poskytne porciu čerstvého ovocia a niektoré antioxidanty.

Obed:  Plnená pita 

Večera:  Špenátové Tagliatelle s bešamelovou omáčkou, kuracími prsiami, špargľou a hráškom (posypané nasekanými mandlemi pre väčšiu chrumkavosť!).

  • Táto večera je plná zeleniny a je veľmi sytá. Špenát je skvelým zdrojom vitamínu E, hrášok dodáva vitamín C a zinok a je skvelý pre vaše črevá. Vyvážená strava znamenajú spokojnú pleť.

 Štvrtok 

Raňajky:  Praženica s toastom a lesné ovocie

Obed:  Zvyšok cestovín zapečené v trúbe so strúhankou (a trochou mlieka) + šalát.

Večera: Poke Bowl s lososom

  PIATOK 

Raňajky:  Ovsená kaša 

Obed:  Jeden toast s avokádom a sezamovými semienkami, jeden toast s humusom a vyprážanými balzamikovými šampiňónmi a šalát s prílohou.

  • Huby sú skvelým zdrojom vlákniny, bielkovín a ďalších živín a zároveň majú vynikajúcu chuť.

Večera: je piatok – užite si ho, objednajte si jedlo so sebou, alebo pripravte niečo špeciálne, čo máte vy aj vaša rodina radi ❤️