Tip Oslo Skin Lab na týždenné menu
V Oslo Skin Lab si potrpíme na potraviny vhodné pre pokožku a radi hlásame výhody stravy šetrnej k pleti, kedykoľvek je to možné. Vieme však tiež, aké jednoduché je o tom hovoriť, ale aké ťažšie môže byť s tým niečo urobiť.
Zvládať nabitý program, a zároveň dávať pozor na to, aby vaša strava bola vyvážená z hľadiska makroživín, ovocia a zeleniny, môže byť niekedy zložité. Preto sme pre Vás zostavili tento týždenný jedálniček, ktorý vám, ako dúfame, pomôže vyvážiť všetky vyššie uvedené faktory, pričom využijete všetky zvyšné potraviny a zároveň ochutnáte nové recepty a získate množstvo skvelých živín pre žiarivú a zdravú pleť!
PONDELOK
Raňajky: Chia džem s jogurtom
- Chia semienka majú vysoký obsah antioxidantov, ktoré chránia pred voľnými radikálmi a oxidačným stresom, a vlákniny.
Obed: Toast s avokádom a sezamovými semienkami, toast s tuniakom a šalát s cherry paradajkami, avokádom a zálievkou.
- Avokádo je zdrojom biotínu, ktorý pomáha udržovať normálny stav pokožky, a tiež vitamínu C a E, ktoré pomáhajú predchádzať oxidačnému stresu. Tuniak je zdrojom vitamínu D, ktorý udržuje normálnu funkciu imunitného systému, a obsahuje aj vitamíny B12 a B6 a je zdrojom bielkovín pre vyváženú stravu.
Večera: Karfiolová polievka
- Karfiol je zdrojom vitamínu C.
UTOROK
Raňajky: Džem z chia semienok s ovsenými vločkami
Obed: Karfiolová polievka a polovica sendviča s grilovaným syrom, paradajkami a pestom.
- Zatiaľ čo karfiol je dobrým zdrojom živín a porcií zeleniny, grilovaný syr vám pomôže zasýtiť sa a zvládnuť zvyšok dňa, pretože ponúka vyváženosť bielkovín, tukov a sacharidov.
Večera: Plnené papriky
- Papriky majú vysoký obsah antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred oxidačným stresom. Cícer má vysoký obsah vlákniny, horčíka a je zdrojom vegánskych bielkovín.
STREDA
Raňajky: Praženica s toastom a porciou lesného ovocia
- Tieto raňajky sú skvelým spôsobom, ako sa zasýtiť na celý deň, pretože poskytuje vyvážený pomer bielkovín, sacharidov a tukov. A bobuľové ovocie vám poskytne porciu čerstvého ovocia a niektoré antioxidanty.
Obed: Plnená pita
Večera: Špenátové Tagliatelle s bešamelovou omáčkou, kuracími prsiami, špargľou a hráškom (posypané nasekanými mandlemi pre väčšiu chrumkavosť!).
- Táto večera je plná zeleniny a je veľmi sytá. Špenát je skvelým zdrojom vitamínu E, hrášok dodáva vitamín C a zinok a je skvelý pre vaše črevá. Vyvážená strava znamenajú spokojnú pleť.
Štvrtok
Raňajky: Praženica s toastom a lesné ovocie
Obed: Zvyšok cestovín zapečené v trúbe so strúhankou (a trochou mlieka) + šalát.
Večera: Poke Bowl s lososom
PIATOK
Raňajky: Ovsená kaša
Obed: Jeden toast s avokádom a sezamovými semienkami, jeden toast s humusom a vyprážanými balzamikovými šampiňónmi a šalát s prílohou.
- Huby sú skvelým zdrojom vlákniny, bielkovín a ďalších živín a zároveň majú vynikajúcu chuť.
Večera: je piatok – užite si ho, objednajte si jedlo so sebou, alebo pripravte niečo špeciálne, čo máte vy aj vaša rodina radi ❤️